112Den Helder

Zes maanden cel voor veroorzaken dodelijk ongeval in Julianadorp

Julianadorp -De 20-jarige J.A. uit Julianadorp krijgt van de rechtbank in Alkmaar anderhalf jaar celstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in zijn woonplaats. Daarnaast heeft hij het maximale rijverbod van vijf jaar opgelegd gekregen. De rechtbank vindt bewezen dat de man roekeloos heeft gereden toen hij met veel te hoge snelheid een dodelijk verkeersongeval.

Het ongeval kostte de 19-jarige Jason van der Ree uit Den Helder het leven. Diens vriendin Marleen (18) uit Breezand raakte ernstig gewond, net als A. zelf. Het openbaar ministerie had twee jaar celstraf geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk en een rijverbod van vier jaar. De rechtbank hield er rekening mee dat A. nog jong is en dat hij zich schuldig en verdrietig voelt en aangeslagen is door het leed dat hij de nabestaanden heeft aangedaan.

De bestuurder van de auto kwam op 8 oktober 2021 op de Zanddijk in Julianadorp in een slip terecht, waardoor hij de macht over het stuur verloor. De auto kwam tegen lantarenpalen en meerpalen aan. De rechtbank vindt bewezen dat de man tussen de 131 en 143 km per uur reed. Het ongeluk gebeurde binnen de bebouwde kom, waar 50 kilometer per uur is toegestaan.

A. heeft volgens de rechtbank met opzet veel te hard gereden. Hij deed een spelletje met een andere bestuurder. Hij had kunnen voorzien dat zijn rijgedrag levensgevaarlijk was en dat hij daarmee anderen in levensgevaar bracht, vindt de rechtbank. Ook toen zijn passagiers riepen dat hij moest stoppen met veel te hard rijden, ging A. daarmee door en dat vindt de rechtbank heel kwalijk. Drie nabestaanden krijgen in totaal 57.500 euro voor affectieschade. Ook moet A. 1700 euro betalen voor de begrafeniskosten van Jason.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. De rechtspaak in dit land is werkelijk compleet de weg kwijt. Wat een links gepamper.

Back to top button
%d bloggers liken dit: