Hollands KroonPolitiek

Grenswijziging tussen Den Oever en Hippolytushoef

Advertentie:

Den Oever / Hippolytushoef – Het college van B&W van Hollands Kroon heeft besloten in te stemmen met een kleine grenswijziging op de woonplaatsen Den Oever en Hippolytushoef. Het is nodig een kleine grenswijziging op deze twee woonplaatsen toe te passen om een fout bij de opbouw van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) in 2009/2010 op te lossen. Hiermee worden nadelige gevolgen voor een ondernemer, die sinds jaar en dag een adres in Den Oever gebruikt, voorkomen.

Met de komst van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) in 2009/2010 is het begrip ‘afwijkende woonplaats’ geïntroduceerd. Een afwijkende woonplaats ontstaat wanneer de openbare ruimte met adres in woonplaats A ligt en het gebouw met adres in woonplaats B. De woonplaatsgrens ligt in dit specifieke geval precies tussen de openbare ruimte en het pand.

Foutieve postcode
“In onze gemeente kennen we de situatie Nieuwlanderweg 3 in Hippolytushoef. De Nieuwlanderweg ligt in Den Oever, maar het officiële adres dat bij de opbouw van de BAG in 2009/2010 is ontstaan, is Nieuwlanderweg 3 Hippolytushoef. Hippolytushoef is hier een afwijkende woonplaats. Een situatie die wel vaker voorkomt en waarbij de afwijkende woonplaats in het officiële adres zit”, laat B&W weten. Op het adres is de firma Heyblok Loon- en Verhuurbedrijf gevestigd.

Wat bij de opbouw van de BAG niet goed is gegaan, is de opname van de postcode in de BAG. In dit geval is de postcode 1779 van Den Oever geregistreerd, terwijl dat 1777 Hippolytushoef had moeten zijn. Dit is recent aan het licht gekomen tijdens een kwaliteitscontrole van het Kadaster. Het Kadaster beheert de Landelijke Voorziening BAG, voert kwaliteitscontroles uit en adviseert in dit geval dwingend de foutieve postcode in de BAG te corrigeren.

Den Oever iets groter
In de jaren sinds de officiële adressenregistratie gebruikt het bedrijf aan de Nieuwlanderweg 3 (en overigens ook PostNL) de woonplaats Den Oever. “Je kunt zeggen dat het bedrijf sinds jaar en dag het adres Den Oever gebruikt voor de aanduiding van de locatie en voor correspondentie. Het corrigeren van de postcode in de BAG is daarom niet de gewenste oplossing”, aldus B&W.

Om het op deze locatie gevestigde bedrijf haar adres dat zij sinds jaar en dag gebruikt in de bedrijfsvoering te laten behouden, stelt B&W voor een grenswijziging toe te passen aan de woonplaatsen Den Oever en Hippolytushoef. Hierbij wordt rekening gehouden met eventuele toekomstige bebouwing aan de oneven genummerde kant van de Nieuwlanderweg. Deze wordt dan ook gesitueerd in de woonplaats Den Oever, net als de bestaande bebouwing met acht even genummerde adressen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button