Noord-Holland

ANWB Kinderfietsenplan ontvangt 1905 fietsen uit Noord-Holland

Noord-Holland – De ANWB is in maart gestart met de campagne “Elk kind veilig op de fiets”. Sindsdien komen uit het hele land fietsen binnen voor het ANWB Kinderfietsenplan. De teller staat inmiddels op 10.000 fietsen en daar is de ANWB heel blij mee, want elke fiets telt. De ANWB vraagt iedereen thuis te kijken of er nog ongebruikte fietsen in de schuur staan en doet hierbij een speciale oproep aan de provincie Noord-Holland.

Niet voor alle kinderen is een eigen fiets vanzelfsprekend. Zij groeien op in een omgeving waar geen geld is voor een fiets of waar het niet gebruikelijk is om te fietsen.

Eigen fiets
De ANWB vindt dat alle kinderen in Nederland een eigen fiets verdienen en vraagt daar met de campagne extra aandacht voor. Nederlanders steunden afgelopen maand enthousiast de oproep van de ANWB om ongebruikte fietsen te doneren aan het ANWB Kinderfietsenplan. Inmiddels zijn er al duizenden fietsen ingezameld. De fietsen worden in regionale werkplaatsen opgeknapt en komen met behulp van lokale partners terecht bij kinderen die het hardst een fiets nodig hebben.

Eerder bleek uit onderzoek van de ANWB dat een derde van de huishoudens fietsen heeft staan die niet meer gebruikt worden; in totaal zijn er 3,8 miljoen ongebruikte fietsen in Nederland. Deze fietsen kunnen worden aangemeld via anwb.nl/kinderfietsenplan.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button