Hollands KroonVideo

Betere DAB+ ontvangst na werk aan zendmast (video)

Adverentie

Hippolytushoef – Vanuit Hippolytushoef worden uitzendingen voor Digitale Radio (DAB+) verzorgd in laag 6, bestemd voor lokale publieke- en commerciële (streek)omroepen voor het gebied Den Helder, Hollands Kroon en Schagen.

Zaterdag 27 maart zijn werkzaamheden verricht aan de DAB+ antenne-installatie van Regio Noordkop in Hippolytushoef. Via dit DAB-netwerk worden radio-uitzendingen verzorgd voor de beide radiozenders van Regio Noordkop, LOS Radio en Noordkop Radio, en de radiozenders Noordkop Centraal, Hoorn Radio en Ideaal FM.

Om dit grote gebied zo goed mogelijk te kunnen bestrijken is het zendvermogen verhoogd van circa 300 Watt naar circa 1000 Watt, door het vervangen van de twee ‘oude’ enkele dipoolantennes door drie 3-elementantennes. Door het verhogen van het zendvermogen is de ontvangst via DAB+ in het gebied enorm verbeterd.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button