Den HelderPolitiek

Brugwachtershuisje voor de komende twee jaar ‘ingepakt’ in folie

Den Helder – Het brugwachtershuisje aan het Ankerpark in Den Helder zal de komende twee jaar worden ‘ingepakt’ in folie, waarmee het huisje voor een periode van minimaal twee jaar beschermd zal zijn tegen verder verval. Dat schrijft het college B&W in een brief aan de gemeenteraad.

Het gemeentebestuur werd eerder door de gemeenteraad gevraagd iets te doen aan de conditie van het huisje, dat dateert uit circa 1850. Het college B&W gaf toen aan in overleg te gaan met Port of Den Helder (PoDH), economisch eigenaar van het huisje, om te kijken hoe er het beste invulling kan worden gegeven aan het conserveren en behouden van het beeldbepalende pand, zoals door de raad gewenst. In dit overleg is afgesproken dat het huisje, na een asbestinventarisatie en waar nodig een asbestsanering, zal worden ingepakt in een beschermend folie.

Dit geeft de gemeente de kans om de visie ten aanzien van het Maritiem Cluster verder uit te werken en te concretiseren. Hiermee creëert de gemeente de tijd om over 2 jaar opnieuw naar het gewenste gebruik van het huisje te kijken. Gedurende deze periode zal nagedacht worden over de toekomstige bestemming waarbij van belang is dat het gebruik geen belemmerende werking mag hebben op de ontwikkeling van bedrijvigheid in de haven.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. wat een flauwekul, ze zijn al 2 jaar aan het denken en moeten nu nog 2 jaar denken over een invulling, als je je even druk maakt kun je dit in 5 minuten verzinnen en in 2 dagen regelen……..

Back to top button
%d bloggers liken dit: