Den HelderPolitiek

Coalitiepartijen dienen motie in over gemeentelijk loket Julianadorp

Advertentie:

Den Helder – De Helderse coalitie zal tijdens de extra raadsvergadering op 31 maart een motie indienen waarin het college B&W gevraagd wordt de gemeenteraad op structurele basis, eens per kwartaal, te informeren over de voortgang van de realisatie van het gemeentelijk loket in Julianadorp.

Deze ‘hub’ zou voor inwoners van Julianadorp betekenen dat zij voor het aanvragen van bijvoorbeeld rijbewijzen, paspoorten en verklaringen omtrent gedrag straks niet helemaal naar het gemeentehuis op Willemsoord hoeven te gaan. De motie is ingediend naar aanleiding van een brief van Bewonersbelangenvereniging Julianadorp. De belangenvereniging schrijft dat de beoogde locatie voor de inwoners van Julianadorp te ver weg is en dat dit grote nadelige gevolgen voor de dorpsbewoners met zich mee brengt.

Uit de brief blijkt volgens de gemeente dat er tot op heden onduidelijkheid is over de voortgang van de realisatie van een hub in Julianadorp. De komst hiervan is namelijk wel opgenomen in het coalitieakkoord. Tijdens het persmoment van de gemeente op woensdagochtend werd door wethouder Kees Visser duidelijk gemaakt dat de hub er zeker zal komen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button