Hollands Kroon

Breezand schoonste winkelgebied van Hollands Kroon

Advertentie:

Hollands Kroon – De verkiezingen van het schoonste winkelgebied van Nederland 2020 zijn geweest en ook Hollands Kroon heeft weer meegedaan. Met een 7.2 voor de schoonbeleving van winkeliers en winkelend publiek is het resultaat beter dan vorig jaar.

Het winkelgebied van Wieringerwerf is met een vol punt gestegen van 6.1 naar 7.1. Daarentegen is de beleving in Middenmeer gedaald tot 6.7 en dit winkelgebied scoort hiermee als enige binnen Hollands Kroon onder het landelijk gemiddelde.

Beleving
Naast de enquête over de beleving van schoon is er ook gemeten volgens de CROW-norm. Afvalbakken, bestrating, onkruid, de hoeveelheid zwerfvuil et cetera zijn gemeten volgens deze systematiek. Een mindere beleving gaat niet altijd samen met een lage CROW-score. Zo scoorde winkelgebied Anna Paulowna op het gebied van fijn zwerfafval onder het landelijk gemiddelde, terwijl de beleving gelijk is aan het landelijk gemiddelde.

De resultaten laten zien dat Breezand het beste scoorde met een 7.5 en Middenmeer het laagst met een 6.7. Ook is Wieringerwerf met 16.4% gestegen ten opzichte van vorig jaar en Anna Paulowna is gedaald met 4.1%.

Meer informatie en andere regio’s via https://nederlandschoon.databank.nl/dashboard/.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button