Den Helder

Open dag Nautisch College ROC Kop van NH

Het Nautisch College houdt een open dag op zaterdag 9 april van 11.00 tot 13.00 uur. Bezoekers vinden die dag álle informatie over de verschillende maritieme opleidingen richting visserij en zeevaart.

Wie denkt aan werken in de maritieme sector, denkt aan zee en boten, maar werken in de maritieme wereld is echt nog veel breder dan dat. Het werk is hoe dan ook veelzijdig en zorgt er meestal voor dat werknemers veel van de wereld kunnen zien. De baankansen zijn groot. Zo zijn er banen bij rederijen en grote technische bedrijven in havens. Of in de bevoorrading in de logistieke business, maar er zijn ook genoeg maritieme banen bij bijvoorbeeld Rijkswaterstaat.

De maritieme wereld is ook flink bezig met verschillende interessante duurzaamheidsvraagstukken en ontwikkelingen. Studenten hebben met één van de zes maritieme opleidingen van het Nautisch College dus sowieso een goede start voor de rest van hun toekomst.

Programma open dag 9 april (visserij en koopvaardij):
Kom tussen 11.00 en 13.00 uur langs op locatie Sportlaan (Den Helder) en:
– vaar zelf een stuk met een groot schip op de brugsimulator
– vaar mee op een vissersboot via een VR-bril
– sleutel in de machinekamer bij onze enorme scheepsmotor
– boet een net: of kijk hoe dat gebeurt
– vraag studenten alles over de opleiding
– eet gebakken vis mee.

Meer info op www.rockopnh.nl/nautischcollege.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button