Den Helder

Woningen Vinkenterrein krijgen straatnaam Molenplantsoen

Den Helder – De straatnaam voor de nieuwbouw rondom het oude Vinkenterrein is bekend: ‘Molenplantsoen’. De huidige naam voor het bouwproject is ‘Molenwerf’. Het deel van de nieuwbouwwoningen dat is gesitueerd in het verlengde van de Steengracht wordt doorgenummerd.

Op dit moment zijn de voorbereidingen bezig om het huidige Vinkenterrein aan de fabrieksgracht te ontwikkelen om woningbouw en de realisatie van een historische molen mogelijk te maken. Het Vinkenterrein ontleed zijn naam aan de toenmalige houthandel Vinken, die op deze locatie gesitueerd was. Na het verdwijnen van de houthandel en een noodzakelijke grondsanering heeft het gebied jaren braak gelegen.

Visualisatie van de nieuwe straatnaam en het deel dat bij de Steengracht zal horen.

Met de genoemde ontwikkeling is het noodzakelijk om de nieuw te realiseren omgeving met woningen, met een historische molen en straten te voorzien van een passende straatnaam. Met de naam Molenplantsoen wordt verwezen naar de realisatie van een historisch molen en de groene gebiedsinrichting van de toekomstige ontwikkeling. Een deel van de woningen zal tot de Steengracht behoren omdat die straat eigenlijk wordt doorgetrokken.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

7 reacties

  1. Als jochie kwam ik nog wel eens op de fabrieksgracht. Ik ruik nog de stank van deze doodlopende gracht! Om deze reden heeft de gemeente indertijd besloten de fabrieksgracht te dempen! In het plan Molenweg komt de stank weer terug.

  2. Pardon! In het plan Molenweg komt de fabrieksgracht en daarmee de stank weer terug!

  3. Je krijgt hier te maken met water dat niet kan doorstromen ofwel stilstaand water, niet anders dan de situatie uit het verleden. Wellicht kan een dure technische oplossing uitkomst bieden. Den Helder heeft immers geld genoeg! Ik heb de architect er jaren geleden op aangesproken. Hij reageerde of hij water zag branden. Ik denk dat het tot problemen leidt. De toekomst zal het uitwijzen, dempen kan te zijner tijd altijd nog!

  4. Ik heb geen idee ,ben ook geen architect nog heb ik het bouwplan ingezien.En van dat summier tekeningetje bij dit artikel word ik ook niet veel wijzer.Dus afwachten maar of u gelijk krijgt .

    1. Ja u heeft gelijk, ik heb een mailwisseling met de omgevingsmanager van dit project, waarnaar verwezen wordt in het bewuste artikel over de Molenwerf. Gevraagd om een duidelijke inrichtingstekening van dit project. Nul op het rekest! Ze laat weten dat het inrichtingsplan nog niet beschikbaar is! De verdere detaillering moet nog plaatsvinden, dat is een vervolgstap zegt ze ….!?? Ik heb haar laten weten dat ik niet in sprookjes geloof. De belangstellende burger mag geen vragen stellen. Het doet vermoeden dat ambtenaren hier maandelijks niet een salaris verdienen maar zwijggeld!

      1. De hele gemeente steekt zo in elkaar, schandalig hoe ze met de burgers omgaan, stelletje zelfingenomen arrogante corrupte idioten bij elkaar

Back to top button
%d bloggers liken dit: