112Video

Grote brand bedrijfsgebouw, veel rook, woningen ontruimd (video)

Anna Paulowna – De brandweer moest in de nacht van donderdag op vrijdag in actie komen voor een grote brand aan de Kruiswijk, op het gelijknamige industrieterrein in Anna Paulowna. De brand werd rond kwart over drie brand ontdekt in een bedrijfsgebouw. Het vuur greep al snel om zich heen en de brandweer schaalde direct op naar grote en zeer grote brand.

Een deel van het bedrijfsgebouw was al snel verloren, de brandweer probeert overslag te voorkomen. Volgens woordvoering van de Veiligheidsregio kwam er veel rook vrij en heeft de brandweer besloten een aantal woningen te ontruimen, die direct gevaar liepen.

Korpsen uit de wijde omtrek werden ingeschakeld met tankspuitwagens en watertransporten. Behalve korps Anna Paulowna was ook materieel en manschappen actief uit Den Helder, Wieringerwaard, Schermer, Heerhugowaard, de Niedorpen, Langedijk en Alkmaar. Ambulances stonden standby en ook de burgemeester van Hollands Kroon was geïnformeerd.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button