Sport

JVC wint fors van hekkensluiter

Advertentie:

Julianadorp – JVC dames 1 versloeg hekkensluiter OSV met 0-8. Door deze winst op zaterdagmiddag in Amsterdam komt het kampioenschap voor JVC nu wel heel dichtbij in de vierde klasse.

Waken voor onderschatting was op voorhand de boodschap voor de JVC dames. Trainer Robert Deelstra: ‘’Als koploper tegen de hekkensluiter moesten de drie punten gewoon mee naar huis. Dat lukte overduidelijk. Op alle fronten waren we de tegenstander de baas’’.

Binnen enkele minuten stond het al 0-1. Op aangeven van Iris Born schoot Laura van der Worp de eerste treffer tegen de touwen. Uit een afgemeten corner van Lilian Reinderman was het wederom van der Worp die nu met het hoofd tekende voor de 0-2. Een korte solo van Lean Hamburg gevolgd door een uitstekend afstandsschot in de kruising leverde een 0-3 voorsprong op voor de dorpersdames.

Rebound
Nog voor de pauze kon Born ook scoren en het voorbereidende werk daarvan was gedaan door Nienke Dorst. Na de rust eenzelfde wedstrijdbeeld. Na een uitstekend opgezette aanval over de rechterkant kon Zoë Born (de zus van) 0-5 te scoren. De 0-6 kwam op naam van de attente Demi van Baak, die een rebound kon binnenschieten. En wederom door Zoë Born werd het 0-7. Roos Wassens had via de linkerkant het voorbereidende werk gedaan. Uit een afgeslagen corner was het Wendy Holswilder die de rebound keurig binnen werkte.

Even leek het erop dat JVC de nul zou verspelen. De strafschop van de thuisploeg werd klemvast gestopt door keepster Maaike Nieuwland. De komende twee thuiswedstrijden hebben de dames van JVC alle kans om het kampioenschap binnen te slepen.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button