Hollands Kroon

Meevliegen kan weer bij Zweefcentrum Noordkop

Slootdorp – Het Zweefcentrum Noordkop zet de deuren weer open en dus is meevliegen weer mogelijk, maar vliegen kan alleen bij goed weer. Ideaal is zonnig weer met kleine witte wolkjes op meer dan duizend meter hoogte. Dan stijgt de lucht en komt de zweefvliegtuig hoger. Zonder thermiek duurt een vlucht zes tot acht minuten, maar mensen hebben het gevoel dat ze wel een kwartier in de lucht blijven. Met thermiek vliegt Zweefcentrum Noordkop zo lang als het aantal gasten toelaat.

Zweefvliegen word door veel mensen prachtig gevonden. Door een sterke lier wordt het vliegtuig naar een hoogte van tenminste vierhonderd meter getrokken. Als de zon schijnt en de aarde verwarmd wordt, stijgt de lucht en komt het vliegtuig nog veel hoger. Als het tijd is komt de grond weer dichterbij, en het vliegtuig maakt een zachte landing. Een auto neemt het op sleeptouw en samen lopen de deelnemers en de vlieger naar de startplaats. Daarna is zelfs de mogelijkheid om op vliegles te gaan.

Met goed weer wordt op zaterdag en zondag gevlogen, in het vliegseizoen (van begin april tot eind oktober). Een mondkapje is verplicht. Ook moeten de contactgegevens worden genoteerd. Handig is voor het boeken de regels te lezen.

Boeken
Voor een keer meevliegen vraagt Zweefcentrum Noordkop een bescheiden eenmalige donatie, die op de startplaats gepind kan worden. Het is ook mogelijk een cadeaubon te bestellen waarmee een vlucht kan worden gemaakt. Bekijk voor de unieke zakelijke mogelijkheden de pagina Businessclub op de website van Zweefcentrum Noordkop.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button