Den Helder

Ouderentour, Basketballvereniging en Food2Share winnaars van de Aandacht-voor-elkaar-actie

Den Helder – De drie winnaars van de Aandacht-voor-elkaar-actie op het Helderse participatieplatform ingesprek.denhelder.nl zijn bekend. Met een overtuigende 234 stemmen is de Ouderentour op de eerste plaats geëindigd. Met 167 stemmen volgt de activiteit ‘Wekelijkse clinics van andere sporten voor de basketbalmeiden van 6 tot 18 jaar’ van Basketballvereniging Den Helder. Food2Share komt met een initiatief voor de voedingsmiddelen voor huishoudens die tussen wal en schip vallen op een derde plek met 158 stemmen. Alle drie winnen zij €1.250,-. Zij ontvangen donderdagmiddag 3 juni de cheque uit handen van burgemeester Jan de Boer en wethouder Pieter Kos.

In totaal konden de inwoners van Den Helder uit veertien verschillende initiatieven kiezen. Iedereen die wilde mocht drie acties selecteren van wie zij vonden dat zij het bedrag het meest verdienden. In totaal hebben 508 mensen hun stem uitgebracht. Inmiddels hebben bijna 900 mensen zich geregistreerd op het nieuwe platform dat in maart van dit jaar is gelanceerd. Naast dit eerste project staan er nu al twee nieuwe projecten op. “Ik ben blij dat we al op zoveel enthousiasme mogen rekenen”, zegt wethouder bestuurlijke vernieuwing Pieter Kos. Ook burgemeester Jan de Boer is blij met het resultaat: “Het is hartverwarmend wat er is gedaan.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button