Den Helder

Uitkijktoren Helderse Vallei wordt opgeknapt

Advertentie:

Den Helder – De uitkijktoren bij de Helderse vallei krijgt een grondige opknapbeurt en wordt geschilderd door schildersbedrijf HSB-schilders. Vanaf donderdag 3 juni 2021 start het schildersbedrijf eerst met het bouwen van een steiger bij de uitkijktoren, zodat de werkzaamheden veilig en vlot kunnen worden uitgevoerd. Vanaf 3 juni tot eind juli 2021 is de uitkijktoren niet toegankelijk voor het publiek.

De bouw van de steiger duurt ongeveer anderhalve week. De schilderwerkzaamheden starten op maandag 14 juni 2021. De doorlooptijd van de werkzaamheden is afhankelijk van het weer. Vooralsnog gaan we bij start schilderwerkzaamheden (vanaf 14 juni 2021) uit van drie à vier weken. De verwachting is dat eind juli 2021 de werkzaamheden zijn afgerond.

Uitkijktoren Balgzand
Een mooi alternatief is de nieuwe uitkijktoren aan de rand van het natuurgebied Balgzand in de Balgzandpolder. De uitkijktoren is bijna 10 meter hoog en biedt een adembenemend uitzicht over de vogelrijke Balgzandpolder tot aan de kust van Texel en Wieringen. De uitkijktoren is te beklimmen, omdat het hier om een toren gaat die helemaal open is.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button