Den Helder

Vind een beschilderd keitje en win!

Den Helder – Door een beschilderd keitje te vinden is de kans op een prijs groot. Vanaf 7 juni liggen er keitjes verspreid door de gemeente Den Helder. De vinder wordt aangeraden ze snel in te leveren bij Albert Heijn de Schooten, want deze maken kans op een smoothiepakket.

JOGG-regisseur Tanja Ites: “Iedereen heeft tot eind juni de tijd om de steentjes te vinden. We verstoppen twaalf steentjes, drie in elke wijk: Nieuw Den Helder, Stad binnen de Linie, De Schooten en Julianadorp.”

“En we doen ons best, dus het zal best goed zoeken worden om ze te vinden”, lacht sportwethouder Peter de Vrij, terwijl hij gekscherend een keitje in de struiken achter Schooten Plaza verstopt.

Ware rage op Facebook
Het initiatief van de beschilderde stenen is van Kei Kado 0223. Met bijna vijfduizend volgers op Facebook is dit inmiddels uitgegroeid tot een ware rage. “Het idee erachter is een beetje liefde en een glimlach geven in een bizarre tijd”, weet Tanja Ites. Sommige mensen houden de steen als aandenken aan een mooie wandeling. De Helderse JOGG-regisseur greep het initiatief aan om mensen in beweging te krijgen en in te laten zien hoe belangrijk gezond leven is. JOGG staat voor een gezonde jeugd met een gezonde toekomst.

De sportwethouder vindt het een mooi idee. “Ik moedig alle mensen en zeker de jeugd aan om in beweging te komen. En kinderen willen echt wel hoor, maar je moet ze soms een zetje geven. Daarom is dit een leuk initiatief. Het is heel simpel en die steentjes zien er mooi uit. Ze vallen echt wel op.” Het keien-idee hangt nauw samen met de Week voor de Gezonde Jeugd die van 7 tot en met 11 juni duurt. Ook zijn er zijn gratis webinars en een quiz te volgen en dit in samenwerking met partijen als GGD Hollands Noorden en diverse gemeenten.

Kinderburgemeester opent
Ook is er nog de Nationale Buitenspeeldag. Op woensdag 9 juni openen wethouder Peter de Vrij en kinderburgemeester Lotte Mollema de Buitenspeeldag om 14.30 uur in de Schooten bij het klimnet aan de Torplaan. Op woensdag en de vrijdag erna kunnen kinderen meedoen met allerlei buitenactiviteiten. Dit zal ook plaatsvinden woensdag in de Lombokstraat om 16.15 uur, vrijdag in Julianadorp om 14.30 op het veld van de Drooghe Bol en tot slot om 16.15 uur in Nieuw Den Helder op het Cruyff Court.

Toon meer

Laura Konkelaar

Dit bericht is geplaatst door Laura Konkelaar. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Laura richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via laura@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button