Den HelderSport

Voortbestaan gymnastiekvereniging OKK in gevaar

Adverentie

Den Helder – Gymnastiekvereniging OKK Den Helder bestaat bijna 140 jaar. Door allerlei omstandigheden is op dit moment het voortbestaan van OKK in dringend gevaar. De trainers en bestuursleden doen een oproep aan alle leden van OKK en geïnteresseerden de vereniging te ondersteunen met wat voor hulp dan ook. Op 18 juni wordt een speciale bijeenkomst over de toekomst van de vereniging gehouden.

Het huidige bestuur van OKK heeft professionele ondersteuning aangevraagd en gekregen van NOC*NSF en Team Sportservice om samen de club weer gezond en vitaal te krijgen. Maar de club heeft juist ook hulp nodig van alle leden, ouders en vrijwilligers. Zij kennen de vereniging het best.

Opgericht
Op 22 maart 1882 werd in Den Helder scherm- en gymnastiekvereniging Oefening Kweekt Kunst opgericht. In de loop der tijd werd het schermen minder en bleef alleen de gymnastiekvereniging over. Inmiddels is OKK een omnivereniging geworden, waarnaast gymnastiek en turnen nog diverse andere sporten worden beoefend. Zoals badminton en (step)aerobics. Eind 2006 is de naam dan ook veranderd in sportvereniging OKK.

In 2011 is OKK verhuisd naar een nieuw gebouw met een prachtige turnzaal, waar turnsters onder professionele leiding hun sport kunnen beoefenen. Tijdens de jaarlijkse wedstrijden meten zij zich met turnsters van andere verenigingen en vallen vaak in de prijzen.

Terugloop
De sportvereniging heeft te maken met terugloop van leden, vrijwilligers en bestuursleden. Een gezonde club werkt alleen met een voltallig bestuur, trainers, vrijwilligers en natuurlijk een volle ledenlijst met leden van jong tot oud die met plezier bij OKK hun sport beoefenen.

OKK houdt op vrijdag 18 juni voor alle leden (en hun ouders) een avond waar ze met elkaar kijken naar de toekomst van de vereniging. De avond wordt geleid door Bart Hendriks (NOC*NSF). Aan de orde komt ‘Samen in gesprek voor een gezonde, vitale vereniging’. De bijeenkomst is in of bij het clubgebouw aan de Marsdiepstraat, iedereen is welkom vanaf 18.45 uur. Opgeven kan bij Irma Maidman via irmamaidman@hotmail.com of 06-10517074.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button