JeugdKop van Noord-Holland

Week van de Jonge mantelzorger is begonnen

Kop van Noord-Holland – De Week van de Jonge mantelzorger valt in de eerste week van juni. Het Mantelzorgcentrum organiseert een aantal activiteiten via haar eigen platform op Discord. Zij gelooft dat laagdrempelige activiteiten jonge mantelzorgers sneller met elkaar in contact brengt. Heel belangrijk in deze tijd, waarin fysiek contact lastig is en waardoor jonge mantelzorgers verder van elkaar af staan dan voor de coronacrisis.

Het contact is zo belangrijk omdat jonge mantelzorgers dan weten dat zij niet alleen zijn. Een op de vier kinderen/jongeren groeit op met een zorgsituatie thuis. Maar niet iedere jonge mantelzorger spreekt daar zo makkelijk over. Dan is het fijn om te weten dat zij ergens, ook al is dat digitaal, naar toe kunnen gaan, waar iedereen ongeveer hetzelfde doormaakt als hun, zonder dat ze het uit hoeven te leggen.

Stimuleren
Een tweede reden voor het stimuleren van contact tussen jonge mantelzorgers is dat zij met elkaar tot oplossingen komen. Sommigen hebben eenzelfde situatie doorgemaakt en kunnen anderen daarmee helpen. En als het over een nieuwe situatie gaat, dan is er altijd een JMZ coach die kan meedenken of helpen. In de Week van de Jonge mantelzorger organiseert Het Mantelzorgzentrum dus een aantal activiteiten. Van Jackbox games tot samen muziek luisteren via Discord.

Een jonge mantelzorger is een kind of jongere die thuis woont met iemand die langdurig ziek is, een handicap heeft of een psychische ziekte of verslaving. Het gaat over kinderen en jongeren tot ongeveer 25 jaar. Zij hoeven niet zelf te helpen in de verzorging. Zorgen om de zieke kan al invloed hebben op prestaties en psychische gesteldheid nu en in hun latere leven.

Activiteiten
Week van de Jonge Mantelzorger is van 31 mei tot en met 4 juni. Maandag 31 mei zijn er vanaf 19.00 uur Jackbox games, woensdag 2 juni vanaf 19.00 uur Muziek&Chill en vrijdag 4 juni vanaf 19.00 uur Jackbox games Round 2.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button