Hollands Kroon

Hospice Het Tweede Huis haalt in twee uur €1.275.000,- op met crowdfunding

Westerland – Het Tweede huis heeft een ‘definitieve GO’ gekregen en kan door middel van crowdfunding nu echt aan de slag met de realisatie van het hospice in de voormalige boerderij van de familie Mostert in Westerland. In minder dan twee uur tijd schreven 800 investeerders zich in voor het gehele bedrag van de lening.

Het gaat om een overbruggingskrediet, legt voorzitter Gijs Wilms uit: “We hebben een gelaagde financiering, bestaande uit subsidies van de gemeente, de provincie, maar ook bijvoorbeeld het restauratiefonds.” Een hypothecaire lening van €1.275.000,- zou bij de Rabobank worden opgehaald, maar door verschillende omstandigheden werd dat steeds uitgesteld. Uiteindelijk is daarom gekozen voor crowdfunding.

De crowdfunding is een lening voor drie jaar: Investeerders ontvangen 6 procent rente per jaar en krijgen na drie jaar het gehele bedrag terug. In de tussentijd moet de stichting dus een reguliere hypotheek zien rond te krijgen. Daarmee worden de investeerders vervolgens terug betaald. Wilms heeft er vertrouwen in dat het gaat lukken. Er heeft ook al overleg plaatsgevonden met de Rabobank. De stichting is vooral blij dat ze nu echt van start kunnen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button