Hollands KroonPolitiek

Knarrenhof Wieringerwerf stapje dichterbij

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon heeft een intentieovereenkomst getekend voor de bouw van het Knarrenhof in Wieringerwerf. Daarmee komt de realisatie van het hofje weer een stapje dichterbij. Het plan is in de zomer van 2018 bedacht door de inwoners van Wieringerwerf.

Een Knarrenhof is een hofje met levensloopbestendige woningen voor woongroepen van gelijkgestemde, zelfredzame senioren. Het initiatief in Wieringerwerf gaat over ongeveer 32 levensloopbestendige woningen. De woningen worden in 2 fasen gebouwd in opdracht van de aspirant bewoners van vereniging ‘Hofjes Wonen Hollands Kroon’. Ook vindt overleg plaats met de Wooncompagnie. Er wordt onderzocht of een aantal sociale huurwoningen in het project mogelijk is.

De locatie van het Knarrenhof (Foto: Stichting Knarrenhof).

De bedoeling is om het Knarrenhof te bouwen op de hoek Sternstraat/Prinses Marijkestraat en op de schoollocatie Het Baken. Nu de intentieovereenkomst is ondertekend start de ontwerpfase. Recentelijk liet de gemeente weten dat zij voornemens zijn om het stuk grond waarop het Knarrenhof moet komen te verkopen aan de landelijke stichting Knarrenhof. Toen gaf de gemeente aan dat het hofje in 2023 nog kon worden opgeleverd.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button