Uitgaan

Nieuw muziekfestival in openluchttheater Helderse Vallei

Den Helder – Een nieuw muziekfestival op een prachtige locatie. Zaterdag 2 juli zal het Openluchttheater bij de Helderse Vallei worden omgetoverd tot het festivalterrein van Trapop. Met een bomvol programma, drankjes, lekker eten en een lekker zonnetje, belooft het een mooie dag te worden.

Het idee voor het festival is al ontstaan tijdens de Corona-periode. Nadat alle optredens waren gecanceld, besloot de band STAGE2 het heft in eigen handen te nemen en zelf een optreden te organiseren in het Openluchttheater. Na twee succesvolle edities in 2020 en 2021 smaakte het naar meer, en zo ontstond Trapop festival. Inmiddels is de kaartverkoop voor Trapop in volle gang. Na twee jaar gedwongen pauze merk je dat Den Helder toe is aan gezelligheid.

Voor elk wat wils
Met een line-up bestaande uit maar liefst acht acts, zit er gegarandeerd iets tussen voor elke muziekliefhebber. Uiteraard mag de band STAGE2 zelf niet ontbreken. Naast STAGE2 betreden nog vijf andere bands het podium: de bands Soundmates en Birdie Num Num met een goed repertoire bestaande uit Top2000-nummers, de fantastische reggae-band Jah Riddim, Rolling Stones-coverband Het Stones Project en de veelbelovende nieuwkomer: de 7-koppige band DUS uit Heerhugowaard. Tussen de bedrijven door zorgen de DJ’s Jeffrey en Blacksen & Vliegwerk voor vrolijke, zomerse beats.

Organisatoren Richard Swart en Calvin Vliegen kunnen niet wachten. Met nog iets meer dan een maand te gaan zijn alle voorbereidingen in volle gang. “Wij willen iets neerzetten wat Den Helder omver zal blazen”, vertelt Calvin Vliegen. “Met een geweldig team van organisatoren, vrijwilligers en sponsoren zijn wij al maanden bezig om een festival te organiseren waar mensen het hele jaar naar uit zullen kijken. Zo’n eerste editie moet je dan écht meegemaakt hebben.” Swart vervolgt: “wij willen dit festival tot een echt succes brengen. Den Helder verdient een mooi muziekfestival”

Kaarten voor Trapop zijn beperkt online verkrijgbaar. Bezoek www.trapop-festival.nl. Uiteraard is meer informatie ook te vinden op de social media kanalen van Trapop Festival.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button