JeugdVideo

Scholierenveldloop drukbezocht, bijzondere nieuwe categorie (video)

Adverentie

Den Helder – Een heleboel snelle benen op het terrein van S.V. Noordkop Atletiek vandaag. Alle leerlingen van alle basisscholen in Den Helder kregen de kans om mee te doen aan de loop, die werd georganiseerd door Team Sportservice.

De loop was druk bezocht. “We hebben ongeveer 1.100 deelnemers vandaag, dus dat is een behoorlijk aantal”, vertelt organisator Lianne Steeman. De leerlingen werden ingedeeld op leeftijdscategorieën, maar dit jaar was er ook wat bijzonders aan het evenement. “We hebben dit jaar de nieuwe framerunning-categorie, waardoor kinderen met een beperking ook mee kunnen doen aan de loop”, vertelt Steeman.

Framerunner Daniël vertelt wat dat framerunnen nu eigenlijk inhoud. “Het is eigenlijk een soort loopfiets waar ik op zit. Lopen is lastig voor mij, en zo kan ik toch meedoen.”

De kleuters liepen een ronde van 400 meter over de baan. De deelnemers vanaf groep drie liepen een kilometer, half over de baan en half onverhard door het gras rondom het complex.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button