Den Helder

Schuldhulpverlening eenvoudig uitgelegd in film

Adverentie

Den Helder – De gemeente Den Helder start met het inzetten van filmpjes over de dienstverlening binnen het sociaal domein. De eerste serie gaat over Schuldhulpverlening. Op termijn komen ook andere onderwerpen aan bod, zoals bijvoorbeeld Werk en Inkomen.

Het doel van de filmpjes is dat inwoners beter begrijpen wat het doel is van afspraken met de gemeente. De filmpjes zijn in verschillende talen beschikbaar, waardoor het voor zoveel mogelijk mensen te begrijpen is. De eerste vijf filmpjes gaan over schuldhulpverlening: Vroegsignalering, Intakegesprek, Stabilisatie(fase), Schuldenregeling en Budgetbeheer.

Veel laaggeletterdheid
Peter de Vrij, wethouder Armoede en Wmo is enthousiast over de filmpjes: “Heel goed dat wij nu financiële hulpverlening eenvoudig uitleggen met deze animaties. Een op de twee mensen met financiële problemen kampt met laaggeletterdheid. Hierdoor kan stress toenemen, waardoor mensen zicht op hun financiële situatie verliezen, en daardoor ook grip op hun financiën. Ons doel is armoede helpen terug te dringen op verschillende manieren. Een paar voorbeelden zijn het Vroegeropafteam en het Fundament, het financieel fithuis.”

De filmpjes zijn te zien op de website van gemeente Den Helder.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

4 reacties

 1. Ik kan het simpel in 7 woorden zonder enige hulpmiddelen als filmpjes uitleggen……

  “ een ander laten opdraaien voor jouw puinhoop “

 2. Zulke filmpjes in verschillende talen lijkt me een goed idee, maar het belangrijkste is natuurlijk: hoe bereiken deze filmpjes de mensen?
  Als het gaat om laaggeletterdheid, lijkt het me moeilijk om ze via de site van de gemeente te bereiken. Er moet dan een andere manier gevonden worden, bijv. via buurthuizen, flyers met plaatjes bij MEE/ de Wering of wijkcentra etc.

  1. Hoe meer je gaat pamperen hoe minder ze zelf gaan ondernemen en leren, door al het linkse gepamper creëer je huisdieren

   1. Het is geen pamperen, maar hulp verlenen. Zeker zelf nooit hulp van iemand nodig gehad?
    En wat bedoel je met huisdieren??

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: