Den Helder

Wethouder Van Diepen aanwezig bij Duurzaam Bouwloket

Adverentie

Den Helder – De mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket komt op zaterdag 10 juni naar Den Helder. Een adviseur geeft die dag tussen 10.00 en 17.00 uur uitleg over het energiezuinig maken van woningen en over de beschikbare subsidies. Wethouder Duurzaamheid Peter van Diepen is van 10.00 tot 12.00 uur ook aanwezig om met inwoners in gesprek te gaan.

“Ik hoop dat veel mensen komen kijken”, aldus Van Diepen. “Energie besparen is belangrijk en nodig. Niet alleen vanuit het oogpunt van het veranderende klimaat, maar ook omdat er financieel voordeel valt te halen door het terugbrengen van de energierekening. De meeste mensen weten echter niet goed waar ze moeten beginnen of wat de mogelijkheden zijn. Een bezoekje aan de mobiele showroom kan ze meer duidelijkheid geven. De adviseur van het Duurzaam Bouwloket staat klaar om alle vragen te beantwoorden en uitleg te geven over de verschillende energiebesparende materialen.”

Showroom staat bij Albert Heijn Meeuwenstraat
De mobiele showroom staat op zaterdag 10 juni bij de Albert Heijn aan de Meeuwenstraat. Te zien zijn producten als radiatorfolie, warmtepompen, isolatiematerialen, infraroodpanelen, ventilatieboxen, etc. De adviseur van het Duurzaam Bouwloket weet welke maatregelen er allemaal zijn en wat ze globaal kosten en opleveren.

Advies, subsidie en andere regelingen
Het Duurzaam Bouwloket is het energieloket van de gemeente Den Helder. Bewoners kunnen hier terecht voor gratis en onafhankelijk advies over het energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij maken van hun woning. Het Bouwloket heeft ook informatie in huis over de mogelijkheid van subsidie en financiering. Bijvoorbeeld over de gemeentelijke Woonlening (www.denhelder.nl/woonlening) en isolatiesubsidie (www.denhelder.nl/energiesubsidie). Een overzicht van alle mogelijke regelingen kunnen bewoners ook krijgen als ze een subsidiecheck doen op de website www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck.

Meer informatie
Wie niet naar de mobiele showroom kan komen maar wel vragen heeft, kan ze ook telefonisch of per mail stellen. Het Duurzaam Bouwloket is bereikbaar via 0223-208 000 en het contactformulier op de website: www.duurzaambouwloket.nl/contact. Voor de inwoners die liever een uitgebreid en persoonlijk advies krijgen over energie besparen, is een Energieadvies aan huis wellicht een idee. Een adviseur komt dan naar hun woning toe. Zie www.denhelder.nl/woningverbeterplan. Meer informatie is te vinden op: www.denhelder.nl/energieadvies.

De inzet van de mobiele showroom is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van deprovincie Noord-Holland.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. Ik vind het vermakelijk om te zien hoe makkelijk je mensen een richting op kunt dwingen nu het beeld van de groene revolutie eenmaal goed in de hoofden van de meeste mensen is geplaatst. Ik zeg met opzet ´geplaatst´ omdat die revolutie al 40 jaar eerder op alle fronten werd ingezet maar eenvoudigweg door het bestuur niet werd omarmd. Nederland liep daardoor ver achter in Europa en moet dus nu versneld een slag slaan. Daarvoor is een strak geregisseerde beeldvorming nodig en daarvoor wordt er nu zelfs een heuse caravan ingezet, het moet natuurlijk wel betaalbaar blijven, die beeldvorming. Vervolgens doet dan onze groepsaard ´de rest´ van het werk want wanneer mensen eenmaal het gevoel krijgen iets te missen omdat de groep die een bepaalde overstap maakt steeds groter wordt komen ze pas echt in beweging. Denk dan aan: de opkomst van de mobiele telefoon, grote scherm tv´s, elektrische auto´s enz. Onze premier, ik vind hem echt een held, zag ineens de economische mogelijkheden die de omzetting of eigenlijk revolutie naar een ´groen Nederland´ boden en haakte in bij de groene dans. Hopsasa, hopsasa.
    De reeds overleden pionier Sietz Leeflang verkocht aan mij in de jaren 80 echter al álle spullen die nu ineens ´hot´ zijn: infrarood panelen, een elektrische auto, zeer innovatieve isolatiematerialen en de ventilatieboxen maken we binnen de familie (gelukkig) al 40 jaar ́in eigen beheer´. ́Infrarood paneeltje dus boven tegen het plafond en, oh ja, Woinsk, vergeet vooral de rubbermatten beneden onder je voeten niet te plaatsen, schuif ze maar gewoon onder het tapijt, anders heeft daaronder gaan zitten echt veel minder effect.́ Sietz was een ziener en hij genoot van mensen zoals ik die altijd hun eigen pad volgen. Mijn advies: laat u niets wijs maken, voordat u het weet betaalt u meer dan u verdient aan uw zonnepanelen. Wacht even, ik wordt door de tijd ingehaald volgens mij…

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: