Sport

Kampioensgordel van Jorina Baars te zien in Wereldmuseum

Advertentie:

Den Helder/Amsterdam – Het Wereldmuseum Amsterdam vormde donderdagavond het toneel van de opening van de tentoonstelling ‘Martial Arts’. Ook kampioensgordel van Nieuwedieper Jorina Baars heeft een bijzonder plekje bij de expositie.

Baars is wereldkampioen kickboksen en heeft dan ook een prominente plek in de tentoonstelling. “In 1 woord: ‘wauw!’ Wat is dat gaaf gedaan.” Een aantal maanden geleden kreeg Baars een mail of haar belt daar mocht komen te hangen. Ze voelde zich enorm vereerd en vertelde donderdag dat ze het een prachtige expositie vindt.

Bij de expositie ‘Martial Arts’ worden alle disciplines van vechtsport onder de aandacht gebracht. Baars: “Echt een aanrader om even te gaan kijken als je in de buurt bent.” De tentoonstelling is vijftien maanden te zien in het Wereldmuseum Amsterdam.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

2 reacties

  1. Met recht een kanjer! Een onverschrokken strijdster, die geen tegenstander uit de weg gaat en er vrijwel altijd gedecideerd mee afrekent…
    Als ‘onze jongens’, oftewel de verwende vedetten die binnenkort namens Nederland deelnemen aan het Europees kampioenschap voetbal, ook maar een greintje van de vechtlust en ‘over-mijn-lijk-mentaliteit’ hebben van onze Helderse hoop in bange dagen Jorina Baars, dan kan het een leuk toernooi worden, maar daar kunnen we gezien eerdere ervaringen met dat lamlendige ploegje en zijn nog lamlendiger coach maar beter niet teveel op rekenen…..

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button