Politiek

LADA en bezorgde bewoners stellen vragen over vervuilde grond Slootdorp

Advertentie:

Slootdorp – De fractie van LADA heeft enkele weken geleden vragen gesteld over een brief die bewoners van de Koningin Julianalaan in Slootdorp hebben ontvangen. Daarin werd hen gemeld dat op 1 juni met de herinrichtingswerkzaamheden zal worden begonnen. Dit zorgde voor onrust in de buurt, omdat de brief geen duidelijkheid gaf wat er gaat gebeuren met de plek in de steeg tussen de Koningin Julianalaan en Kerkstraat waar een ernstige verontreiniging met PAK (polyaromatische koolwaterstoffen) was geconstateerd.

In het rapport met de resultaten van het door MANN uitgevoerde bodemonderzoek wordt vermeld dat er een sterke verontreiniging is geconstateerd bij de boring bij peilbuis 23. Daar is een waarde van 81 mg/kg gevonden, met de vermelding dat vanaf veertig mg/kg sprake is van een saneringsnoodzaak.

Ook grenzen er volkstuintjes aan de Koningin Julianalaan direct aan de vervuilde locatie. Omwonenden maken zich zorgen over de gevolgen voor hun gezondheid. Inmiddels hebben ook omwonenden aan de bel getrokken bij de gemeente, waarbij zij hebben aangeven geschokt te zijn over de uitkomsten van het via een WOO-verzoek opgevraagde bodemonderzoek en het feit dat de gemeente weigert de grond te saneren.

Onbeantwoord
De vragen die LADA heeft gesteld hebben betrekking op de herinrichting zonder sanering en de communicatie met de omwonenden. De vragen zijn nog niet beantwoord door het college.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button