Den Helder

Profielwerkstuk van Helderse studenten eindigt in landelijke top tien

Advertentie:

Den Helder – Het profielwerkstuk Jari Tacx en Jorinda Zhou is bij de KNAW Onderwijsprijs 2024 in de top tien geëindigd bij het profiel Cultuur & Maatschappij. De Helderse studenten deden onderzoek naar de kloof tussen politici en inwoners in de gemeente Den Helder.

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) deelt jaarlijks de Onderwijsprijs uit voor beste profielwerkstukken van vwo-studenten. Met de prijs willen zij uitstekende prestaties in het voortgezet onderwijs stimuleren en belonen. Voor het profiel Cultuur & Maatschappij waren dit schooljaar 93 profielwerkstukken ingediend. De inzending van Tacx en Zhou was niet genoeg voor de overwinning, maar eindigde wel keurig in de top tien. De studenten krijgen een oorkonde voor deze prestatie.

Uit het profielwerkstuk De kloof tussen politici en inwoners van de gemeente Den Helder vloeide onder meer de conclusie dat meer en duidelijkere communicatie moet plaatsvinden tussen politici en inwoners om teleurstelling bij participatiemogelijkheden te minimaliseren. De studenten Tacx en Zhou werden begeleid door Marije Boessenkool, fractievoorzitter van GroenLinks Den Helder. Zij vindt het knap wat Jari en Jorinda in korte tijd hebben neergezet. “Het steekt met kop en schouders uit boven veel andere profielwerkstukken.” De beoordeling was dan ook een afgeronde 10.

Onderzoeksmethode
Voor hun onderzoek legden Tacx en Zhou interviews af met wethouders Tessa Augustijn en Fotigui Camara, burgemeester Jan de Boer en politiek verslaggevers Stijn Vos en Lianne Snel. Ook had het tweetal een enquête verspreid die is ingevuld door 146 respondenten.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button