Cultuur/NatuurHollands Kroon

Uniek glas-in-lood portret van bekende Wieringer dingt mee in prestigieuze portretwedstrijd

Advertentie:

Hippolytushoef – In een ontroerend eerbetoon heeft een voormalig inwoner van Hippolytushoef een prachtig glas-in-lood portret gecreëerd van haar onlangs overleden vader, de geliefde en bekende Wieringer: Frans van Nobelen. Dit kunstwerk is ingediend voor de prestigieuze portretwedstrijd van het Frans Hals Museum en het Amsterdam Museum, met als thema ‘Gezichten van Noord-Holland’.

De afgebeelde Wieringer was een gerespecteerde ondernemer die decennialang een belangrijke rol speelde in de gemeenschap met onder meer zijn welbekende Slagerij van Nobelen op ’t Hoekje in Hippolytushoef en zijn sponsoring van Wieringer sportteams. Zijn nuchterheid, toewijding en harde werk maken hem een typisch Gezicht van Noord-Holland, een provincie die bekend staat om zijn rijke geschiedenis en sterke gemeenschapsbanden.

Het glas-in-lood portret, gemaakt door zijn dochter Prisca van Nobelen, vangt niet alleen de uiterlijke kenmerken, maar ook de ziel van zijn persoonlijkheid. Het kleurenspel en de detaillering van het glas-in-lood, tezamen met de veranderende lichtinval brengen een indrukwekkende herinnering tot leven die zowel verleden als heden verbindt. Dit kunstwerk dient als een blijvende herinnering aan de invloed en het nalatenschap van haar vader.

Tentoonstelling ‘Gezichten van Noord-Holland’
De portretwedstrijd van het Frans Hals Museum en het Amsterdam Museum biedt een platform om de diversiteit en het karakter van Noord-Holland te vieren. De winnaars van de wedstrijd krijgen een ereplek in de prestigieuze tentoonstelling ‘Gezichten van Noord-Holland’, die later dit jaar in het Frans Hals Museum en begin 2025 in het Amsterdam Museum te zien zal zijn. De kunstenares hoopt met haar inzending niet alleen eer te betonen aan haar vader, maar ook om de hechte gemeenschap van het voormalig eiland Wieringen met haar ondernemers in de schijnwerpers te zetten.

Iedereen is uitgenodigd deze inzending uit onze regio te supporten. Stemmen kan eenvoudig via de oranje stembalk onderaan de website van ‘Gezichten van Noord-Holland’. Of vind het glas-in-lood portret door op portretwedstrijd.gvnh.nl te filteren op de naam van de kunstenares Prisca van Nobelen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button