Den Helder

Denk mee over viering 75 Jaar Vrijheid

Advertentie:

In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven. Naast alle bestaande herdenkingen en vieringen organiseert het Nationaal Comité 4 en 5 mei een aantal extra, grote evenementen. Ook in Den Helder wil de gemeente extra aandacht voor deze bijzondere viering en aansluiten bij een aantal landelijke ideeën en evenementen. Eind augustus is de kick-off.

Het thema van het bijbehorende Nationale Programma is Vrijheid verbindt. Daarbij hoort een divers programma rondom het thema vrijheid, waarin verleden, heden en toekomst een plek krijgen. Samen zijn we verantwoordelijk om vrijheid door te geven en daarin nieuwe tradities te vinden. Daarom zoekt de gemeente samenwerking met de organisaties, verenigingen en scholen die zich hieraan verbonden voelen.

Eind augustus houdt de gemeente een bijeenkomst waarop gezamenlijk een inventarisatie plaatsvindt van hoe we in Den Helder aandacht willen besteden aan 75 jaar vrijheid. Organisaties betrokken bij historie, herdenkingen en vieringen hebben hiervoor een uitnodiging gekregen. Mogelijk willen ook andere organisaties zich aansluiten. Zij worden van harte uitgenodigd zich aan te melden. Ook inwoners die zich als privé persoon willen inzetten voor de viering van 75 Jaar Vrijheid zijn van harte welkom. Aanmelden kan via h.van.der.werff@denhelder.nl.

Informatie over de landelijke activiteiten is te vinden op de website www.4en5mei.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button