112Hollands Kroon

Bewoners zijn brandstichtingen in het voormalige pand van Primalicht meer dan zat.

Advertentie:

WIERINGERWERF – Woensdagmiddag omstreeks kwart voor vier is aan de Verbindingsweg in Wieringerwerf, in het voormalige pand van Primalicht, een kleine brand ontstaan.

Onverlaten stichtte voor de zoveelste keer brand in het al jaren leegstaande pand, en hoewel de gemeente na elk incident de boel weer met platen hout hermetisch dichttimmert, weten de onverlaten toch telkens weer binnen te komen. De brandjes worden uit ballorigheid gesticht en dan rent men via de achterkant hard weg. Tot nu toe is het steeds goed gegaan, maar de bewoners die tussen het leegstaande pand en de kazerne inwonen zijn het inmiddels goed beu.

Bewoner: “mensen beseffen niet dat er naast dit leegstaande pand een gezin woont met huisdieren. Tot nu toe is het steeds bij een klein brandje gebleven en gebeurt het overdag waardoor het brandje telkens snel ontdekt wordt. Maar er komt een moment dat het een keer ’s nachts gebeurt, en dan is het maar de vraag of de brandweer op tijd is en we met het hele gezin weten te ontkomen. Het is nu vakantietijd dus het is even afwachten hoe snel de gemeente iemand langs stuurt om de boel weer dicht te timmeren, en hopelijk nu goed”.

Er is al jaren discussie wat te doen met het voormalig pand van Primalicht, de brandweerkazerne en het ertussen gelegen huis van een particulier. Met 3 verschillende eigenaren is een oplossing nog niet echt in zicht op dit moment. De verwachting is dat de brandweer medio 2020 verhuisd naar een nieuwe kazerne op het terrein van de gemeentewerf aan de Medemblikkerweg. ‘We komen dan tussen 2 leegstaande panden in te wonen’, als dat maar goed gaat’, aldus de bezorgde bewoners.

Brandweerlieden wisten de kleine brand overigens snel te blussen.

Foto’s: Inter Visual Studio / Lindsay Zoetelief

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button