Den Helder

Ziekenhuis zit vol, operaties verplaatst

Adverentie

De Noordwest Ziekenhuisgroep heeft momenteel te maken met een ‘vol beddenhuis’. Dat betekent dat het in de ziekenhuizen in Alkmaar en Den Helder erg druk is op de verpleegafdelingen, intensive care en medium care. De reden hiervoor is dat er de afgelopen dagen heel veel patiënten zijn opgenomen die acute zorg nodig hadden. Dit aantal ligt veel hoger dan normaal gesproken in deze tijd van het jaar.

De komende dagen wordt het OK-programma aangepast. Van alle operaties die ingepland staan wordt een aantal afgezegd. “We kijken uiteraard zorgvuldig voor welke patiënten we de operatie veilig en verantwoord kunnen uitstellen en we plannen voor deze patiënten zo spoedig mogelijk een nieuwe operatiedatum in”, zo staat te lezen op de website van NWZ.

“De patiënten bij wie de operatie niet kan doorgaan, bellen wij persoonlijk af. Dat doen we uiterlijk 1 dag van tevoren. Het nemen van deze maatregelen is helaas noodzakelijk om ervoor te zorgen dat we patiënten die acute zorg nodig hebben kunnen blijven opvangen. We hopen dat u hier begrip voor heeft.”

Vragen? Klik hier!

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button