112

Meerdere bekeuringen bij snelheidscontroles

Den Helder – De afgelopen weken zijn bij de politie in Den Helder meerdere klachten van buurtbewoners binnengekomen over te hard rijden op diverse wegen. Daarom werd vrijdag een dynamische snelheidscontrole gehouden. Telkens stonden de agenten één uur op een plek.

Op de Breewijd is 9 keer proces-verbaal opgemaakt. Hoogste snelheid 66 kilometer per uur;
Op de Zanddijk is 13 keer proces-verbaal opgemaakt. De hoogste snelheid hier was 78 kilometer per uur;
Op de IJsselmeerstraat is 12 keer proces-verbaal opgemaakt. De hoogste snelheid hier was 77 kilometer per uur;
Op de Torplaan stonden wij ‘maar’ 15 minuten. Desondanks is in dit tijdsbestek drie maal proces-verbaal opgemaakt, hier was de hoogste snelheid 72 kilometer per uur.

Opvallend was dat meer dan de helft van de ‘bekeurde’ personen binnen een paar honderd meter van de controleplek woonden! Verder is nog drie keer proces-verbaal opgemaakt voor het overschrijden van de doorgetrokken streep, het negeren van een inrijverbod en voor het rijden op een weg waar alleen lijnbussen mogen rijden (dit was korter volgens de bestuurster).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button