TexelUitgaan

Strijkorkest TE KEK geeft gratis concert bij Museum Kaap Skil

Advertentie:

Oudeschild – Jonge muzikanten op viool, cello en bas; het TE KEK strijkorkest geeft zaterdag 5 augustus een gratis concert in het Museumcafé van Museum Kaap Skil. De muziekstijl is licht klassiek, waardoor het voor iedereen toegankelijk is.

Het TE KEK strijkorkest is een initiatief van Stichting Muziek op de Wadden en bestaat uit 25 muzikanten die variëren in leeftijd van 18 tot 30 jaar. Het orkest staat onder leiding van de jonge, enthousiaste dirigent Johan Olof. TE KEK geeft zowel binnen- als buitenconcerten en probeert daarbij de klassieke traditie te doorbreken met een toegankelijk repertoire en altijd gratis toegang.

Deze zomer gaat TE KEK per platbodem op tournee over de wadden. De zeiltocht begint in Harlingen, Texel is de eerste stop. Tijdens het concert in Museum Kaap Skil speelt het strijkorkest stukken uit hun repertoire dat onder andere bestaat uit de strijkersserenade van Elgar, de Little Suite van Nielssen en de delen uit de vier jaargetijden van Buenos Aires van Piazolla.

Aanvang
Het TE KEK strijkorkest neemt de toehoorders een uur lang mee in hun muziek. Wie dit wil meemaken is van harte welkom op zaterdag 5 augustus om 15:00 bij Museum Kaap Skil. Het optreden duurt ongeveer een uur en de toegang is gratis. Het orkest speelt ook op zondag 6 augustus om 15.00 in de Burghtkerk in Den Burg.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button