SchagenUitgaan

Vleermuisexcursie in Eendenkooi ’t Zand

Advertentie:

’t Zand – Eendenkooi ’t Zand is een geheimzinnig plekje met veel groen, waar bezoekers normaal gesproken niet mogen komen, maar zaterdag 12 augustus wel. Een ervaren gids van Landschap Noord-Holland leidt de gasten dan rond tijdens een vleermuizenexcursie.

Na een kort inleidend filmpje neemt de gids de bezoekers mee op een speurtocht naar de verschillende soorten vleermuizen, de enige zoogdieren die vliegen. Daarnaast komen vleermuizen tevoorschijn om te jagen als andere dieren gaan slapen. De gevleugelde dieren schieten dan razendsnel langs de bomen om op zoek naar insecten.

Vleermuizen vliegen schijnbaar zonder geluid te maken, maar met de batdetector van de gids zijn ze toch nog te horen. Iedere soort maakt een eigen geluid en zo komen bezoekers te weten welke soorten hier rondvliegen. Met wat geluk krijgen ze deze te zien in het licht van de lamp van de gids.

Aanmelden
De excursie vindt 12 augustus van 20:45 tot 22:45 uur plaats aan de Korte Bosweg 47A in ’t Zand. Geïnteresseerden wordt verzocht een plekje te reserveren. Ter plekke aansluiten is ook mogelijk, maar dan wordt wel verzocht gepast en contant te betalen. Meer informatie is te vinden op de website van Landschap Noord-Holland.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button