Den HelderJeugd

Workshop over het wad in School 7

Adverentie

Den Helder – In het kader van de ZomerBieb komt wetenschapper Dana Nolte van het NIOZ op 8 augustus langs in School 7. Zij vertelt de kinderen daar alles over het wad.

Bij het NIOZ (Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee) wordt onderzoek gedaan naar de zee. Nolte werkt daar aan een groot wadbodem-onderzoeksproject. In de workshop neemt ze de kinderen mee in haar werkzaamheden van monsters nemen, het uitzoeken in het lab, het bekijken onder de microscoop en daarna het verwerken van de gegevens. De kinderen mogen daarna meehelpen met het uitzoeken van de wormpjes en kreeftjes uit de monsters. De workshop begint om 10:30 uur en is helemaal gratis. Kinderen kunnen zich aanmelden via de website.

Tijdens de zomervakantie organiseert de bibliotheek iedere week de ZomerBieb. Deze werd 25 juli afgetrapt door kinderboekenschrijfster Rosanda Apai-Courtar. De ZomerBieb is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Een overzicht van alle ZomerBieb-activiteiten is te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button