SportZeemacht

Zaalvoetbaldames Zeemacht winnen laatste oefenwedstrijd

Adverentie

De damesselectie van MSV Zeemacht heeft vrijdagavond haar laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding gespeeld. Tegenstander was ASV Lebo uit Amsterdam. In sportcentrum Caland begon de wedstrijd om 20.00 uur. Hoofdcoach Dick van Stralen, MSV Zeemacht, was overeen gekomen om drie keer 20 minuten te spelen. Zeemacht won met 1-2.

In het eerste gedeelte van de wedstrijd kwamen de dames van Zeemacht moeizaam op gang. ASV Lebo bood heel goed tegenstand. De keepers van beide teams deden waar ze voor stonden. Na een korte pauze en wat doorwisselen opende Bianca Kwast middels een goed ingeschoten vrije trap de score. Het niveau was veel beter en het publiek in de zaal kreeg een leuke wedstrijd te zien. Op het eind van dit gedeelte werd een aanval van ASV Lebo nog heel goed gepareerd door Joy Berendsen, maar in de kluts en enig fortuin scoorde Lebo de tegengoal: 1-1.

De wedstrijd ging in deze fase gelijk op. De warmte in de sportzaal begon zeker zijn tol te eisen. Er slopen aan beide kanten weer wat slordigheden in het spel, maar na een goed lopende aanval werd met enig fortuin de stand op 1-2 gebracht. Zoë Born van MSV Zeemacht schoot de bal op het doel van de tegenstander. Dit schot werd via een tegenstander gepromoveerd tot een doelpunt. Het derde en laatste gedeelte werd uitgespeeld, ASV Lebo drong nog wel wat aan maar de keepers van MSV Zeemacht hebben samen een prima wedstrijd gespeeld.

Beker
Vrijdag 6 september wacht voor zowel dames 1 als dames 2 een bekerwedstrijd. Thuis in sporthal de Brug neemt dames 1 het om 19.15 uur op tegen Texel’94 en om 21.05 uur speelt dames 2 in dezelfde sporthal tegen DWOW Vr1. Hiermee wordt het startschot van het seizoen gegeven.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button