Den HelderPolitiek

SP zamelt schoenen in voor actie 3 zusters

Den Helder – De SP-afdeling Den Helder ondersteunt een inzamelactie van 3 Zusters, een initiatief van verpleegkundigen om zoveel mogelijk schoenen op het Malieveld te verzamelen. De komende dagen worden in het hele land schoenen ingezameld, die zaterdag 5 september op het Malieveld worden gezet. De online demonstratie www.eerlijkebeloning.nl vind ook zaterdag plaats.

Vanwege de coronamaatregelen is een vol Malieveld niet mogelijk, maar wél worden duizenden schoenen neergezet onder het motto ‘Wij kunnen niet gaan, maar onze schoenen wel’. Ook in de gemeente
Den Helder kunnen de komende week schoenen worden gebracht. Het initiatief voor deze schoenenactie komt van verpleegkundigen Natasia ten Kattelaar en Eefje van Keeken. Zij en alle andere zorgmedewerkers kregen aan het begin van de coronacrisis een daverend applaus, maar zagen vervolgens wegrennende kamerleden en bovendien voorstellen voor salarisverhoging die keer op keer weggestemd worden. Met een Malieveld vol schoenen willen ze meer dan alleen applaus.

De SP steunt dit initiatief en loopt met hen voorop om de mensen in de zorg te geven wat ze verdienen: structurele loonsverhoging en een verlaging van de werkdruk. Het tweetal gaat voor minimaal vijfduizend paar schoenen maar ze hopen uiteraard op veel meer. Iedereen die zich wil aansluiten en een paar schoenen over heeft, kan zijn/haar schoenen inleveren bij H. Pieters, Wierbalg 1237 in Julianadorp (de schoenen kunnen bij de voordeur of aan de zijkant van het huis neergelegd worden).

Inzamelpunten elders in het land zijn te vinden via: https://www.facebook.com/3zusters De online demonstratie is 5 september. Mensen kunnen zich aanmelden via www.eerlijkebeloning.nl

Toon meer

Yvonne de Groot

Mijn naam is Yvonne de Groot, geboren en getogen in Den Helder. Ik ben werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button