Cultuur/NatuurDen HelderHollands KroonKop van Noord-Holland

Open Monumentendag in de Noordkop

Kop van Noord-Holland – Op zaterdag 11 en zondag 12 september vindt de 35ste landelijke editie van de Open Monumentendag plaats. Zowel in Den Helder als Hollands Kroon wordt de dag zaterdagochtend om 10.00 uur feestelijk geopend. Wethouder Theo Meskers van Hollands Kroon doet dit in Het Polderhuis in Wieringerwaard, Stichting Afgestoft en de kinderburgemeester van Den Helder in het Paviljoen van Toen.

Tijdens de Open Monumentendag openen duizenden monumenten in heel Nederland jaarlijks in het tweede weekend van september gratis hun deuren voor publiek. Met de Open Monumentendag wordt de aandacht voor monumenten vergroot door het bijzondere Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken voor een breed publiek. Open Monumentendag wordt georganiseerd door lokale comités door het hele land met Nederland Monumentenland als landelijke coördinator en wordt mede mogelijk gemaakt door de Vriendenloterij.

In Den Helder wordt een fietstocht georganiseerd door de Helderse Vereniging voor Sociale geschiedenis. Deze tocht duurt ongeveer 2 uur en aansluiten is gratis. Programmaboekjes met deelnemende monumenten zijn af te halen bij de Experience Store aan de Spoorstraat nummer 2 en ook te downloaden op de website van Citymarketing Den Helder.

In Hollands Kroon doen meer dan 50 historische woningen, stolpen, molens, kerken, musea en tentoonstellingen mee. Het weekend wordt georganiseerd door het Comité OMD Hollands Kroon en bestaat onder andere uit vertegenwoordigers van de gemeente, het Cultuurplatform Hollands Kroon en Erfgoedvereniging Heemschut. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de feestelijke opening via een aanmeldformulier.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button