Hollands KroonPolitiek

Na twee decennia ligt er eindelijk een raadsvoorstel voor woningbouw in Haringhuizen

Advertentie:

Haringhuizen – De gemeenteraad van Hollands Kroon besluit naar alle waarschijnlijkheid in de eerstvolgende raadsvergadering over de bouw van zeven vrijstaande woningen aan de Muggenburgerweg 4 in Haringhuizen. Het college heeft het raadsvoorstel daarvoor opgesteld. Initiatiefnemers Bert en Willem Kooijman vertelden twee jaar geleden nog aan het Noordhollands Dagblad dat zij al sinds 2002 aan het wachten zijn om te starten met de bouw.

De boerderij op het perceel was van de ouders van de twee broers uit Schagen. In 2002 zou door de gemeente Niedorp zijn beloofd dat de familie na de bedrijfsbeëindiging woningen mocht bouwen. Uiteindelijk deed die gemeente in 2011 ook een toezegging dat er gebouwd mocht worden, maar na de fusie tot Hollands Kroon was die afspraak verwaterd. In 2018 gaf de gemeente aan open te staan voor de ontwikkelingen, maar toen moest de provincie nog akkoord gaan. In samenwerking met oud-wethouder Jan Bouwes uit Schagen en advies- en ingenieursbureau Prommenz lukte het om gedeputeerde Cees Loggen zelf te laten kijken naar het plan.

Door een wijziging van de omgevingsverordening van de provincie is het nu eindelijk mogelijk dat de plannen doorgang krijgen. Het raadsvoorstel voor een wijziging van het bestemmingsplan wordt bij de eerstvolgende vergadering van het presidium, op donderdag 1 september, besproken door de fractievoorzitters. Het wordt dan naar alle waarschijnlijkheid geagendeerd voor de raadsvergadering van 15 september. Het ontwerpbestemmingsplan heeft zes weken ter inzage gelegen. Er zijn geen bezwaren binnengekomen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button