Hollands KroonPolitiek

Plannen voor dertig nieuwe woningen in Den Oever

Advertentie:

Den Oever – Het college van de gemeente Hollands Kroon wil medewerking verlenen aan de bouw van dertig nieuwe woningen in Den Oever. Voor het terrein van de voormalige Camping De Gest is van een initiatiefnemer het verzoek binnengekomen om 29 nieuwe woningen te realiseren. Aan de Kerkweg 5 wordt één vrijstaande woning gebouwd.

Camping de Gest is al langere tijd niet meer open als recreatielocatie. Er is bij de gemeente een verzoek ingediend om het gebied, ten zuiden van de Amsteldiepstraat en ten westen van de Zuidwalstraat, in te richten voor de bouw van 29 nieuwe woningen. Het plan bestaat uit 15 rijenwoningen, 10 twee-onder-een-kapwoningen en 4 vrijstaande woningen. Omdat het perceel momenteel een recreatieve bestemming heeft moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. In dit geval heeft het college de bevoegdheid dit te doen, zonder inbreng van de gemeenteraad.

Hetzelfde geldt voor het perceel aan de Kerkweg 5. Volgens het college leeft de wens om op de plek tussen de Kerkweg 3 en Kerkweg 9 een woning te bouwen al jaren. Dat plan heeft nooit doorgang gekregen, met name omdat de locatie is gelegen in bijzonder provinciaal landschap. Na verandering van de provinciale ruimtelijke verordening en meerdere gesprekken met de provincie is het gelukt om tot een plan te komen waar alle partijen zich in kunnen vinden. In beide gevallen besluit het college medewerking te verlenen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button