Den Helder

Strenge controle op fietsen waar het niet mag

Den Helder – Handhavers van de gemeente Den Helder gaan in de maand september actief optreden tegen fietsen op de stoep, in winkelstraten en in het Timorpark. In de eerste week zullen ze de overtreders aanspreken en waarschuwen. Vanaf de tweede week volgen direct boetes van 69 euro. Dat is het bedrag voor fietsen waar het niet mag. Dit geldt ook voor bromfietsen.

De aanleiding voor de extra controle, zijn meldingen van burgers over gevaarlijke situaties, zoals bijna-ongevallen, doordat er gefietst werd waar men het niet verwacht en niet is toegestaan. Ook met elektrische fietsen ligt de snelheid vaak hoger, wat tot extra onveilige situaties kan leiden.

Binnenstad
De meldingen over fietsers gaan voornamelijk over de winkelstraten in de binnenstad. Een paar hebben te maken met het Timorpark. In combinatie met het losloopgebied voor honden en de looppaden, levert fietsen op die plek soms ook onveilige situaties op. De handhavers voeren in september meerdere controles uit.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

6 reacties

  1. Onwijs fijn dat dit aangepakt gaat worden. Maar doen we ook iets aan de onduidelijke situatie zoals deze nu is vanaf de watertoren tot de Hema? Zeker als je niet van hier bent is dat best lastig. En op zaterdagen staat de patat kar in de weg om je aan de regels te kunnen houden. En gaan ze ookzeuren over dat stukje stoep als je van het fietspad in het park over moet om de Borneolaan op? Oh en ga ook eens kijken bij de auto’s die vanaf Julianaplein richting Polderweg rijden. Dat doet men ook om de haverklap

    1. Perfect zo’n aankondiging maar gaat het ook echt gebeuren? Ik heb zo mijn twijfels! Ooit werd er aangekondigd dat er op Julianadorp extra gecontroleerd zou worden naar het opruimen van de hondenpoep. Ik heb voor en na die aankondiging nog nooit een handhaver gezien dus het zal mij benieuwen!!

  2. Top dat ze hier iets aan gaan doen maar of het gaat werken betwijfel ik. Na een maandje is iedereen het weer vergeten en fietsen ze weer volop waar het niet mag (of politie stopt met handhaven).

    Beetje hetzelfde als het verbod om een mobieltje in je handen te hebben op de fiets. Ging een tijdje goed en kijk nu eens.

  3. Nou, zelfs nu tijdens Zomerdromen in het Timorpark wordt er vrolijk over de voetpaden gefietst alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Dus voorlopig heeft het weinig effect.

Back to top button
%d bloggers liken dit: