Den HelderSportZeemacht

Zeemacht hervat trainingen voor aankomend zwemseizoen

Adverentie

Den Helder – Het zwemseizoen staat op het punt van beginnen en daarom zijn de wedstrijdzwemmers van MSV Zeemacht uit Den Helder weer volop begonnen met trainen. De zwemvereniging wil zich handhaven in de regionale A-klasse van de KNZB en hoopt hoge ogen te gooien in de Noord-Hollandse en Nederlandse Kampioenschappen.

Trots van de club Bianca Groot zette de toon voor het nieuwe seizoen door afgelopen week in Rome een aantal goede eindklasseringen neer te zetten bij de Europese Masters Kampioenschappen. Ze trainde door in de zomer en eindigde daardoor zesde bij de 3 kilometer open-waterwedstrijd, zesde op de 800 meter vrije slag, zesde op de 400 meter vrije slag en negende op de 200 meter vrije slag. Hiermee was zij een van de best presterende Nederlandse Masters bij deze Europese wedstrijden.

Een eerste krachtmeting is de Juttercup op 23 oktober. De eigen wedstrijd van de club in Aquacentrum Den Helder. MSV Zeemacht is altijd op zoek naar nieuw zwemtalent, en wekelijks zijn er proeftrainingen op zaterdagochtend voor nieuwsgierige zwemmers (contact via wedstrijdzwemmen@zeemacht.nl).

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button