Hollands Kroon

Lions Wieringermeer steunen Stichting Meer Y-Bike

Adverentie

Wieringermeer – De Lions Wieringermeer organiseert tal van activiteiten waarbij zij geld verdienen om goede doelen te ondersteunen. Eerder meldde de club dat de opbrengst van de Kale Takkenloop was verdeeld. Eén van de begunstigden was Stichting Meer Y-Bike “Fietsen doe je samen!”

Deze stichting spant zich in om een speciale fiets, een rolstoel e-bike, aan te schaffen. Er rijdt al eentje rond in de Wieringermeer en de bedoeling is dat er ook zo’n fiets beschikbaar komt voor Wieringen. Op deze manier zijn mensen met een beperking toch in staat om samen gezellig op pad te gaan.

Op de afgelopen Boerenlandfair in Westerland hebben de Lions samengewerkt met deze stichting. Daarbij verkochten de Lions producten, waaronder de befaamde Vikingolie. De stichting gaf informatie aan het publiek over de rolstoel e-bike. Bezoekers mochten zelf ook even ervaren hoe het is om in dit speciale voertuig te zitten. De Lions hebben besloten om de gehele opbrengst van de Boerenlandfair te schenken aan de Stichting Meer Y-bike.

Cheque
Penningmeester André Commandeur en president Kees-Jan de Waal konden Mary van Langerak van de stichting blij maken met het overhandigen van een symbolische cheque. “Samen met de stichting hopen wij dat de rolstoelbike snel op Wieringen te zien is!”. De Stichting kan nog een en ander gebruiken. Meer informatie is beschikbaar op www.fietsendoejesamen.nl en www.lions-club.nl.

Op 7 januari 2024 gaat de Lionsclub weer de jaarlijkse Kale Takkenloop organiseren in de bossen van de Wieringermeer. Alle opbrengst hiervan zal weer beschikbaar worden gemaakt voor mooie lokale goede doelen.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button