Hollands Kroon

Thuisin van Brederode opent winkel in Anna Paulowna: “Dit is een volwassen winkelcentrum”

Adverentie

Anna Paulowna – Woonwinkel van Brederode is al tientallen jaren een begrip in Den Helder. Vanaf zaterdag 9 september opent een gloednieuw filiaal in Anna Paulowna ook de deuren. Eigenaar Siegfried Doodeman kijkt met veel plezier uit naar de nieuwe uitdaging: “De combinatie van grote supers doet de lokale ondernemers hier goed.”

Siegfried en zijn collega Jean-Pierre zijn donderdagochtend nog volop bezig met het inrichten van de gloednieuwe winkel aan het Sluisplein in Anna Paulowna. Het idee om ook hier een winkel te openen ontstond in het najaar van 2022. “Het bekendste merk dat wij verkopen is Luxaflex”, stelt Doodeman. “Uit onderzoek blijkt dat men bereid is vijftien of twintig kilometer te rijden voor een Luxaflex-product. Daarom hebben we besloten ook een winkel in Anna Paulowna te openen. We wilden het volgende gebied in als uitbreiding en uiteindelijk de hele polder bestieren.” Toen de Bruna in Anna Paulowna aankondigde te stoppen, was Siegfried er dan ook als de kippen bij. “We hebben in januari de contracten getekend om per augustus dit pand te betrekken. Over anderhalve week gaan we open.”

Van Brederode, ooit begonnen als verfwinkel, is al sinds 1876 gevestigd in Den Helder. Siegfried nam de zaak in 2007 over. “Verf begon echt wel een internetproduct te worden”, vertelt de ondernemer. “Toen ben ik gaan nadenken: ‘hoe moet ik er nou voor zorgen dat we niet opgevreten worden door of internet of bouwmarkten?’ Vanuit kleur, want dat is toch echt wel onze passie, zijn we gaan kijken hoe we dit konden combineren in de woning.” Consumenten kunnen bij van Brederode nu ook terecht voor behang, vloeren, gordijnen en (buiten)zonwering. “We zijn eigenlijk een complete wooninrichter. We verkopen alles behalve meubels.”

Volwassen winkelcentrum
Met het nieuwe pand aan Sluisplein 16 kunnen mensen straks dus ook in Anna Paulowna volop inspiratie opdoen voor hun huis. De keuze voor het dorp in de polder was makkelijk gemaakt. “We wilden specifiek in Anna Paulowna en specifiek in dit winkelcentrum”, vertelt de ondernemer. “Je kunt ook aan de Molenvaart zitten, maar je hebt hier op het Sluisplein vangpubliek. De combinatie van vier of vijf grote supermarkten in Anna Paulowna doet de lokale ondernemingen goed.” Daarbij doelt hij op de kledingwinkels, juwelier, kaaswinkel en schoenenwinkel. “Dit is een volwassen winkelcentrum geworden door vijf supermarkten. Mensen komen hier om te winkelen en dat is voor ons best een nieuw publiek. We hopen dat ze ook hier binnen zullen lopen. Dat is na hun klantenreis op internet onze tweede vangkans.”

In de nieuwe winkel kunnen bezoekers ook terecht voor woonaccessoires. “Dat hebben we in Den Helder niet. Dat nemen we hier wel op, vanwege het vangpubliek. Zo kunnen mensen bij ons binnenlopen voor een lampje of een kussentje. Als ze in de winkel zijn is het aan ons om te zorgen dat ze het naar hun zin hebben.”

‘Afspraak is afspraak’
Thuisin van Brederode opent dan wel een nieuw pand, toch zal zich daar niet alles afspelen. “De winkel is de helft, de monteurs aan huis vormen de andere helft. Mensen maken bij ons in de winkel een afspraak voor het inmeten en installeren van hun nieuwe interieur. Binnen 24 uur maken wij een offerte op en vertellen we meteen wanneer we alles komen monteren. Men weet binnen 24 uur waar ze aan toe zijn.” Siegfried wil daarbij één ding benadrukken: “Bij ons is de regel; afspraak is afspraak.”

Het nieuwe pand van Thuisin van Brederode geeft 8 september een openingsfeestje voor genodigden. Relaties, werknemers, buren zijn dan uitgenodigd om de nieuwe winkel te bewonderen. Een dag later is de officiële opening voor klanten. Zij kunnen zaterdag 9 september vanaf 09:30 uur een glimp opvangen van de nieuwe winkel en genieten van speciale openingsacties.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button