Uitgaan

Activiteiten in de Cultuurschuur

Adverentie

De Cultuurschuur in Wieringerwerf heeft veel verschillende activiteiten gepland in november en december.

Kindertheater Nijntje
In de Cultuurschuur is de eerste voorstelling van Nijntje op de fiets is inmiddels uitverkocht, maar gelukkig konden we een extra voorstelling bijboeken. Er zijn dus nog kaartjes voor de voorstelling van 9 november om 10.00 uur. De voorstelling is geschikt voor peuters.

Les Glaneurs et la Glaneuse
In het filmhuis in de Cultuurschuur is er op 9 november een documentaire over de “rapers”, die op het platteland op zoek gaan naar de producten die overblijven na de oogst. Soms uit pure armoede, soms uit protest. Een prachtig document. Aanvang is 14.00 uur. Reserveringen via filmhuiscultuurschuur@gmail.com.

Cabaret van Mylou Frencken en Dorine Wiersma
Een spannend optreden van Mylou Frencken en Dorine Wiersma met hun try-out van hun programma Waagstukken is te zien op 10 november. Ze hebben de voorstelling al enkele malen opgevoerd en komen ook naar de Cultuurschuur in Wieringerwerf. De aanvang is 14.30 uur en er zijn nog kaarten. Bestellen kan door middel van een mailtje naar reserveringen@decultuurschuur.nl.

How to marrie a millionair
In het sfeervolle filmhuis in de Cultuurschuur draait op 15 november de klassieker uit 1953 How to marrie a millionair met Marlyn Monroe, Bette Grable en Lauren Bacall. Deze komedie zorgt voor een ouderwets gezellige avond. De aanvang is 20.00 uur. Reserveringen via filmhuiscultuurschuur@gmail.com.

Theatergroep Kortsluiting 2.0 speelt wankel evenwicht
Wankel Evenwicht is een muzikale theatervoorstelling van de groep Kortsluiting 2.0. Zij staan op 17 november in de Cultuurschuur. De voorstelling is ontstaan rondom het thema mantelzorg. Het aangrijpende verhaal over twee huizen, hun hulpbehoevende bewoners en de mantelzorgers. Een frisse bijdrage van een “Grieks koor” zorgt voor humor en energie. De aanvang is 14.30 uur. Kaarten via reserveringen@decultuurschuur of aan de zaal.

De Stroatklinkers, fijne muziek in het gronings…
De Stroatklinkers uit Groningen zijn 23 november te zien. Zingend in hun eigen dialect is hun muziek beïnvloed door Ierse en Schotse klanken waardoor er een unieke Bluegrass-stijl is ontstaan. Net als Normaal, Skotwal en Daniël Lohues met Skik houden zij er een eigen enthousiaste achterban op na. Aanvang is 20.00 uur. Kaarten aan de zaal.

Sinterklaas en het gouden Hoefijzer
In het filmhuis draait de jeugdfilm Sinterklaas en het gouden hoefijzer op 24 november. Dit is een heerlijke Sinterklaasfilm voor het hele gezin. Aanvang is om 15.00 uur. Reserveringen via filmhuiscultuurschuur@gmail.com

Met grote blijdschap, door het Meertheater
Toneel van het Meertheater zijn te zien op 24 november. Zij spelen “Met Grote Blijdschap” ; een toneelversie van de gelijknamige ingenieuze film van Kim Van Kooten en Lodewijk Crijns (Gouden Kalf 2001 Beste Scenario). Deze met geestige dialogen doorspekte psychologische thriller, is een tedere vertelling van een bikkelhard liefdesverhaal. De aanvang is 15.00 uur. Kaarten via reserveringen@decultuurschuur of aan de zaal.

God only knows
Het filmhuis presenteert de film God only knows op 29 november. Dit is een familiedrama uit 2019 Marcel Musters, Elsie de Brauw en Monic Hendrickx. Twee zussen moeten voor hun overspannen broer zorgen. De familieverhoudingen zorgen ervoor dat ze elkaars grenzen volledig overschrijden. Wat zijn families nog vandaag de dag? De Aanvang is 20.00 uur. Reserveringen via filmhuiscultuurschuur@gmail.com

Friese middag
Op 1 december is er een Friese middag vol gezelligheid en informatie. Bauke Kooiker neemt het muzikale deel voor zijn rekening met Friese en andere liedjes. Marijke Griek vertelt verhalen en geeft uitleg over de klederdracht uit Hindelopen. De aanvang is 14.30 uur. Kaarten aan de zaal.

 

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button