Uitgaan

Alkmaarse band Beatgum in Windkracht 13

De Alkmaarse band Beatgum treedt zaterdag 9 november op in Windkracht 13. De aanvang van het concert is 21.00 uur en de zaal gaat open om 20.30 uur.

Beatgum is bij het publiek bekend geworden met hun Bowie tribute band, Run Bowie Run en hun optredens bij Rondo Musica en Grachtenconcert. De mannen besloten in 2017, een jaar na het overlijden van David Bowie om voor het eigen werk te gaan. Onder de naam Beatgum ontstonden de eerste eigen songs.

Gerben van der Veen heeft zich met eerdere bands als Zilch en Roscoe al ruimschoots bewezen als begaafd songwriter, maar ook Pelle de Leeuw vindt langzaam maar zeker zijn draai als liedjesschrijver. Met teksten van John Hollenberg, ook al sinds de jaren 80 in het project Dealers in Fish actief, beginnen de nummers vorm te krijgen. Na een paar drummers wissels vindt Beatgum met Matthijs Ament begin 2018 de bezetting waarmee grote stappen werden gezet. Nummers worden volwassener en gevarieerder, en krijgen een onmiskenbaar eigen geluid.

Experimenteren
In de eigen oefenruimte, het atelier waar zanger John Hollenberg zijn handgemaakte lichtobjecten maakt, experimenteert de band en worden verschillende demos opgenomen. In het najaar van 2018 besloten zij producer Emile den Tex, een gevestigde naam in Noord Holland, in te schakelen. Een man met jarenlange ervaring als zanger, songschrijver, muzikant, engineer, producer en docent aan het conservatorium in Haarlem. Onder zijn bezielende leiding wordt ruim een half jaar hard gewerkt aan het eerste album van Beatgum dat in september 2019 wordt uitgebracht: ‘Good to be here’.

De toegang is gratis.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button