Hollands Kroon

Beamerhulp voor Creona

De Hollands Kroonse Uitdaging kreeg een hulpvraag van Muziekvereniging Creona. Er was tijdelijk een beamer nodig. Dit was binnen enkele uren geregeld. Matchgroeplid Afke Schrale van Bloeiers had nog een beamer nieuw in de doos staan, die mogen ze lenen. Als tegenprestatie kreeg Bloeiers een advertentie in het programmaboekje en een vrijkaart voor ‘Creona viert feest, join the party”.

Muziekvereniging Creona bestaat dit jaar vijftig jaar, onder het thema “Creona viert Feest” hebben zij afgelopen periode onze gemeente op een aantal optredens getrakteerd. Met name de jeugd staat centraal, dit is immers de toekomst. Zij hadden vrij entree toen Creona, samen met twee acteurs, het sprookje Ali Baba vertolkte. Tijdens het havenfeest gaf Creona een koffieconcert, met uiteraard koffie en thee en wederom gratis entree.

Om dit feestjaar af te sluiten, geeft Creona op 8 november aanstaande het lustrumconcert “Creona viert feest, join the party”. Samen met tal van (jonge) muzikanten en zangeressen en het jongerenkoor Arrival willen zij vooral laten zien dat muziek maken leuk is en dat iedereen mee kan doen, zowel jong als oud. De locatie is de aula van RSG Wiringherlant, waar ook de meeste muzikanten en zangeressen op school zitten.

Speciaal verhaal
Schrijfster Marian Rijk, bekend van het boek Polderpioniers, is op deze avond ook van de partij. Speciaal voor Creona heeft zij een verhaal geschreven over het ontstaan van de Wieringermeer en Creona. Zij zal haar eigen verhaal ten gehore brengen. Het wordt het een afwisselende avond met zang, muziek en een geschiedenis over de Wieringermeerpolder. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar in de voorverkoop op creona.nl en kosten tien euro per stuk.

 

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button