Noord-Holland

Heel Noord-Holland sluit aan op Meld Misdaad Anoniem

Advertentie:

De provincie Noord-Holland streeft ernaar de eerste provincie te zijn waarin alle gemeenten zijn aangesloten bij het netwerk van Meld Misdaad Anoniem. De provincie Noord-Holland vraagt alle Noord-Hollandse gemeenten om mee te doen en biedt de gemeenten aan om de aansluitkosten bij Meld Misdaad Anoniem (M.) te betalen. Hiervoor hebben de commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, en de burgemeester van Velsen, Frank Dales, en de directeur van Meld Misdaad Anoniem, Michaël van Straalen, 30 oktober een convenant ondertekend.

Bij Meld Misdaad Anoniem kunnen inwoners en ondernemers anoniem zaken melden, waarvan zij vermoeden dat er criminele of kwade bedoelingen in het spel zijn. De meldingen lopen uiteen van geweld, drugshandel en diefstal tot radicalisering, fraude en milieucriminaliteit.

Gelijkwaardige informatiepositie
Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland: ‘Ik vind het belangrijk om gezamenlijk als Noord-Holland een vuist te maken. Hoe collectiever we deelnemen, des te krachtiger wij onszelf maken bij de bestrijding van criminaliteit en ondermijning. Het is belangrijk dat de burgemeesters beschikken over een gelijkwaardige informatiepositie’.

De melding wordt alleen doorgestuurd naar de politie en andere opsporingsdiensten als deze concreet is en de anonimiteit van de melder kan worden gewaarborgd. Maar ook voor gemeenten kan de informatie nuttig zijn. Gemeenten ontvangen deze signalen, bijvoorbeeld over fraude met uitkeringen of ondermijning, alleen als zij zijn aangesloten op het netwerk van Meld Misdaad Anoniem.

Burgemeester Frank Dales: ‘Ik vind het van groot belang dat we deze vorm van criminaliteit opsporen en aanpakken. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig.’

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button