Uitgaan

Jubileumconcert Mescalanza in de Morgenster

Het algemeen gemengd koor Mescalanza uit Julianadorp geeft ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan zaterdagavond 16 november een jubileumconcert in De Morgenster aan de Drs. F. Bijlweg. Het concert begint om 20.00 uur.

In 1994 vonden een aantal mensen in het groeiende Julianadorp dat de tijd rijp was voor een gemengd koor. Het moest een gemengd koor worden dat muziek uit alle tijden en stijlen ging zingen. Aan dat uitgangspunt is nooit getornd. Naast muziek van Bach, Beethoven en Mozart, staan ook nummers van Ilse de Lange en Ray Charles op het repertoire. Het koor heeft momenteel een kleine vijftig leden. Toch is er nog plaats voor alle stemsoorten. Een keer de repetitie bijwonen mag altijd. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden een mail sturen.

Mescalanza kan inmiddels terugkijken op een breed scala aan optredens: tijdens de Dag van de Muziek in Den Helder, de korendagen in Paradiso in Amsterdam en eigen concerten met onder andere de Deense mannenformatie Basix. Voor dirigent Durk Geertsma wordt het het tweede lustrumconcert. Hij leidt het koor sinds begin 2014. Dick Laan begeleidt het koor in de meeste nummers op de piano.

Gastoptreden De Flageolettes
Om de bezoekers een muzikale afwisselende avond te bezorgen heeft Mescalanza zich daarnaast verzekerd van medewerking van het muzikale trio De Flageolettes. Deze vrolijke Utrechtse dames zijn niet helemaal onbekend in Den Helder. In 2018 traden zij op tijdens de grote manifestatie “Stadshart op Koers”. Afgelopen zomer waren zij te horen als verrassingsoptreden bij de 25e Dag van de Muziek.

Ze zingen en spelen, zoals ze zelf zeggen; “muziek van vroeger en nu, van tango tot jazz, van Nederland tot Zuid-Amerika en via Rusland weer terug, pop van alle tijden, van chill naar heavy, mambo, swing, klezmer, balkan, rock&roll, reggea en nóg veel meer”.

De entree kost 10-, per persoon. Kaarten zijn te verkrijgen via telefoon. Julianadorp: 0223 720 024
Nïeuw Den Helder en de Schooten: 06 2188 6350. Stad binnen Linie 0223 616 065.
Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden via mescalanza@gmail.com of neem een kijkje op de website www.mescalanza.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button