Den Helder

Officiële opening liften station Zuid eind november

De liften op station Zuid zijn al een week of twee in gebruik, maar natuurlijk moet er nog een officiële opening plaatsvinden. Dat gaat gebeuren op donderdag 28 november om 15.00 uur. Namens de gemeente is wethouder Heleen Keur hierbij aanwezig.

Om de toegankelijkheid te verbeteren zijn de liften geplaatst bij station Den Helder Zuid. Ze maken het mogelijk dat ook mensen met kinderwagens, rollators of rolstoelen makkelijker met de trein kunnen reizen.

Bij de feestelijke opening wordt door de wethouder ook een handtekening gezet onder een nieuw beheersconvenant met de NS, waarin afspraken zijn vastgelegd tussen NS en de gemeente Den Helder. “In het convenant maken we afspraken over wat de gemeente Den Helder doet in de stationsomgeving”, laat gemeentewoordvoerster Joyce in ’t Veld weten. “Denk aan afspraken op het gebied van toegankelijkheid, het schoonhouden van de stationsomgeving, het legen van prullenbakken, het weghalen van fietswrakken.”

De gemeente Den Helder onderhoudt de stationsomgeving in het centrum op A niveau (goed) en in Zuid op B niveau (redelijk). “De NS legt vast hoeveel keer ze schoonmaken op de stations, dat er twee keer per jaar een enquête wordt gehouden over het station om de tevredenheid te polsen, wat ze doen aan veiligheid, binnen welke termijn ze reparaties uitvoeren, hoe we elkaar informeren bij veranderingen.” Het convenant wordt eens per vier jaar opgemaakt.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button