Den Helder

Raad van State geeft omwonenden De Kooy ongelijk

De omwonenden van het militaire vliegveld De Kooy in Den Helder hebben woensdag ongelijk gekregen van de Raad van State in hun bezwaren over de toename van geluidsoverlast. Alle klachten zijn ongegrond verklaard. Hoewel het nieuwe luchthavenbesluit juist zou moeten zorgen voor minder geluidsoverlast, ervaren omwonenden precies het tegenovergestelde.

Zij ergeren zich aan het brommende geluid van de helikopters als ze over de huizen scheren. De bewonerscommissie was daarom in beroep gegaan tegen het besluit. Maar ze vingen bot bij de Raad van State. Alle bezwaren werden ongegrond verklaard, en de proceskosten mogen niet worden verhaald op de luchthaven.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button